Budapesti Nyári Fesztivál

Kerüljék el a vásárlást a Viagogo oldalon! - FONTOS!

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Városmajori Szabadtéri Színpad
Margitszigeti Víztorony
Szent Margit kolostor-romok
Interaktív meseszínpad

Dátum: 2017. június 16. péntek, 10:04
Hírek - közlemények

Néró a Városmajorban, Che a Margitszigeten - interjú Sándor Péterrel

Sándor Péter az idei Budapesti Nyári Fesztivál két nagyszabású előadásban, a Sztárcsinálók című rockopera főszerepében és az Evita musicalban, összesen ötször lép a fesztivál két színpadára. A színész azután egy évre külföldre megy nyelvet tanulni, azonban futó előadásaira hazajön, és Nagy Írisszel közös kisfiát is rendszeresen látogatja majd. Mátraházi Zsuzsa interjúja.

– Hisz a sorsszerűségben?
– Hiszek az eleve elrendeltetésben, de abban is, hogy képes vagyok irányítani a sorsomat. Amit magáról gondol az ember – mindegy, hogy jót vagy rosszat –, azt általában behúzza az életébe.
– Vajon hogyan alakul az élete, ha első próbálkozásra felveszik a színművészetire? Akkor nem került volna Novák Eszter és Selmeczi György zenés színész osztályába, és mondjuk, csakis Shakespeare-drámák főszereplője lenne.
– Akkor Máté Gábor osztályába jártam volna, és nem játszottam volna rögtön érettségi után a Kecskeméti Katona József Színházban. Az alatt az egy év alatt elkezdtem félni ettől a pályától. Darázsfészekben találtam magam: éppen igazgatóváltás volt, amikor zöldfülűként odakerültem egy főszerepre, és néhány kollégának ez nem tetszett. Voltak persze, akik támogattak, Kertész Richárd például felkészített a felvételire. De akkor már nem azért jelentkeztem, mert színész akartam lenni, hanem mert be akartam bizonyítani magamnak, hogy képes vagyok teljesíteni a feltételeket.
– Az első tapasztalatok riasztották el attól, hogy társulathoz szerződjön?
– Nem feltétlenül. Fantasztikus lehetőséget kaptam így, szabadúszóként ahhoz képest, hogy négy éve végeztem az egyetemen.
– Mintha különösen vonzódna azokhoz a darabokhoz, amelyek címében a „sztár” szó szerepel. Nyáron a Sztárcsinálókban lép fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a Jézus Krisztus szupersztárban pedig Júdás és Jézus is volt már. Amiatt váltott szerepet Tim Rice és Lloyd Webber musicaljében, mert Júdásként különös baleset érte?
– Mielőtt bárki rosszat gondolna: eszem ágában sem volt öngyilkosnak lenni a színpadon. A próbahéten is jeleztem: veszélyesnek tartom, hogy hurokba rakom a fejem egy három méter magas toronyban, ami még forog is közben. De a nagy kapkodásban nem került rá sor, hogy az egyébként felkért Gyöngyösi Tamás kaszkadőrszakértő tanácsot adjon. És megtörtént a baj. De szerencsére túléltem az „akasztást”.

Timkó János, Sándor Péter és Dévai Balázs a Sztrácsinálókban (Fotó: Prokl Viktória - Jászai Mari Színház, Tatabánya)

– A Sztárcsinálók rockopera sikeres szériát élt meg az idei évadban a tatabányai Jászai Mari Színházban, ahonnan június közepén Budapestre érkezik az előadás. Mi szűrődött föl a színpadra a sikerből?
– Nem dobáltak a fejük fölött a nézők, de jó hallani a tapsot, noha nem azért játszik a színész. Mindenesetre próbáltam Néróban sokféle réteget megtalálni és az előadásban felmutatni.
– Augusztusban pedig megint Che Guevarát játszik a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Igaz, hogy ezzel egy időre elbúcsúzik a magyar közönségtől?
– Bocsánat, pontosítok: Chet fogom énekelni, Guevara nélkül, mert Juronics Tamásék szándékosan nem akarták konkrét személyhez kötni azt az embert, aki valójában a történet narrátora, és tükröt tart a darabbeli valóság elé. Ami pedig az én búcsúmat illeti, az csak átmeneti. Elmegyek egy évre külföldre, egyrészt a tökéletesíteni az angoltudásomat, másrészt világot látni, hogy az ottani tapasztalataimat majd színészként is felhasználhassam. Nem azért megyek, hogy európai karriert építsek, de persze, ha lesz egy-egy casting, esetleg elmegyek rá.

Jelenet az Evitából, középen: Sándor Péter, Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2016 (Fotó: Éder Vera)

– Nem fog hiányozni a három és fél éves kisfia, Zsombor?
– Dehogynem. Eddig minden második héten láttam, mert az édesanyja, Nagy Írisz neveli. Ezentúl háromhetente, de talán kicsit hosszabb időre találkozhatom vele. Már előre megvan, hogy mikor jövök haza, mert a lekötött előadásokon természetesen itt a helyem, és ha visszautasíthatatlanul izgalmas felkérést kapok itthon, talán félbe is hagyom a nyelvtanulást.


A Sztárcsinálók című rock-opera 2017. június 16., 17. és 18-án látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon a tatabányai Jászai Mari Színház vendégjátékában. Az Evita musical 2017. augusztus 11. és 13-án tekinthető meg a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Sándor Péter mellett Radnay Csilla és Egyházi Géza főszereplésével.


A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Kiemelt partnereink
KAPCSOLAT
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17
Tel: 06 1 / 3755-922
Fax: 06 1 / 3560-998
E-mail: igazgatosag@szabadter.hu
JEGYIRODA
Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: Hétfőn 12-18 óráig,
keddtől-péntekig 10-18 óráig,
hétvégén zárva.
Cím: 1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3.
Tel.: 06 1 / 301 0147
E-mail: jegyiroda@szabadter.hu
KÖZÉRDEKŰ
Közérdekű adatok
ADATVÉDELEM
Adatvédelmi tájékoztató
IMPRESSZUM

A www.szabadter.hu tulajdonosa a
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
Felelős kiadó: Bán Teodóra
ügyvezető igazgató

Grafika: Zsirke Balázs
Tartalom: Dancsecs Ildikó

Design és fejlesztés:
Művészeti Projekt Kft

Minden jog fenntartva!