Budapesti Nyári Fesztivál
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Városmajori Szabadtéri Színpad
Margitszigeti Víztorony
Szent Margit kolostor-romok
Interaktív meseszínpad

Dátum: 2017. szeptember 12. kedd, 17:12
Hírek - közlemények

Sikeres nyár után jubileumi évadra készülünk

A Margitszigeten a Magashegyi Underground Szimfonikus Remixével és Fenyő Miklós jubileumi koncertjével, a Városmajori Színpadon pedig az Így szerettek ők című irodalmi koncertszínház ráadás előadásával búcsúzott a nyártól és közönségétől Budapest kivételes hangulatú, sokrétű kulturális fesztiválja. A Szabad Tér Színház az idei színes és sikeres évad után már a következő, jubileumi évadára készül, mely a Margitszigeti Szabadtéri Színpad fennállásának 80. évfordulóját ünnepli.

Köszönjük nézőinknek, támogatóinknak, a résztvevő társulatoknak, a fellépő művészeknek, előadóknak, továbbá mindazoknak, akik 2017 nyarán is velünk voltak a Budapesti Nyári Fesztivál előadásain, koncertjein és programjain, hogy megtiszteltek jelenlétükkel és hozzájárultak a budapesti nyár kiemelt kulturális és közösségi élményéhez.


Idén kivételesen sikeres évadot zárt a Kultúrák és kontinensek találkozása mottóval fémjelzett, egész nyáron át tartó Budapesti Nyári Fesztivál, melynek keretében minden eddiginél több sztár és szuperprodukció mutatkozott be a fesztivál két kiemelt és méltán népszerű szabadtéri színházában, a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A fesztivál idén is számos színházi előadást, opera- és musical-bemutatókat, táncelőadásokat, jazz-, klasszikus zenei és crossover koncerteket, Színházi Szemlét, interaktív gyerekszínházat, bábelőadásokat, matinékat, irodalmi eseményeket kínált, melyek ezen a nyáron is több mint 100 000 nézőt vonzottak! A nagymúltú szigeti színpadon az ismert magyar társulatok és művészek mellett olyan világsztárok fordultak meg, mint Hilary Hahn hegedűvirtuóz, Ailyn Pérez, Dinara Alieva, Riccardo Massi, Ramé Lahaj és Gabriele Viviani, a világ legnagyobb operaházainak fellépői, Amerika legjobb színes bőrű operaénekeseivel mutattuk be Gershwin zseniális jazz-operáját, a Porgy és Bess-t, szabadtéri ősbemutatóként Budapestre érkezett a Doktor Zsivágó című Broadway-musical, vendégül láthattuk a Béjart Ballet Lausanne kivételes balett előadását, de a Kanadából érkező Cirque Éloize lehengerlő Saloon című western-cirkuszát is, Dél-Afrikából a színes Soweto Gospel Choir, Ghánából Y’Akoto, New Yorkból pedig a The Hot Sardines töltötte be életvidám zenéjével a Margitszigetet. Gyerekelőadásainkon, és további ingyenes családi programjainkon, valamint a Víztorony-udvar Jazzy Tower koncertsorozatán, a Jaksics György hagyatékából összeállított, Margitsziget történetét bemutató kiállításon, továbbá az idén első alkalommal megrendezett, páratlan népszerűségnek örvendő, Arany János-emlékévhez kapcsolódó irodalmi sétánkon összesen mintegy hatezer néző fordult meg. A Budapesti Nyári Fesztivál színes programpalettáján és műfaji sokféleségében minden korosztály megtalálhatta idén is a kedvére való, igényes kikapcsolódást nyújtó produkciókat, eseményeket.

Az idei nyár a reformáció, a kiegyezés, az Arany János-emlékév és a FINA Vizes Világbajnokság jegyében telt. A következő ünnepi évad lesz számunkra, hiszen 2018-ban a Margitszigeti Szabadtéri Színpad fennállásának és működésének 80. évfordulóját ünnepeljük, melyre nagyszabású programsorozattal, közösségi eseményekkel és kivételes szuperprodukciókkal készülünk nemcsak a színpadokon, hanem azok környékén is.

Tartsanak velünk jövőre is ünnepi évadunk során!

Válogatás a 2017-es nyári szezon legszebb pillanataiból:

ozio_gallery_nano


A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

KAPCSOLAT
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17
Tel: 06 1 / 3755-922
Fax: 06 1 / 3560-998
E-mail: igazgatosag@szabadter.hu
JEGYIRODA
Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: Hétfőn 12-18 óráig,
keddtől-péntekig 10-18 óráig,
hétvégén zárva.
Cím: 1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3.
Tel.: 06 1 / 301 0147
E-mail: jegyiroda@szabadter.hu
KÖZÉRDEKŰ
Közérdekű adatok
ADATVÉDELEM
Adatvédelmi tájékoztató
IMPRESSZUM

A www.szabadter.hu tulajdonosa a
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
Felelős kiadó: Bán Teodóra
ügyvezető igazgató

Grafika: Zsirke Balázs
Design és fejlesztés:
Művészeti Projekt Kft

Minden jog fenntartva!