Budapesti Nyári Fesztivál

Kerüljék el a vásárlást a Viagogo oldalon! - FONTOS!

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Városmajori Szabadtéri Színpad
Margitszigeti Víztorony
Szent Margit kolostor-romok
Interaktív meseszínpad

Dátum: 2018. január 26. péntek, 11:32
Klassz-bulvár

Filmzene Fantázia - Szuperhősök, hobbitok és csillagok csatája

Ismét lesz nagyszabású szimfonikus filmzenekoncert a Margitszigeten

A Budapesti Nyári Fesztiválon már hagyományosnak számítanak a szimfonikus filmzenei koncertek, melyek minden évben az ország egyik legszebb mozijává változtatják az idén 80 éves Margitszigeti Szabadtéri Színpadot. Az elmúlt évek nagysikerű koncertsorozata újabb, talán eddigi legkomolyabb állomásához érkezett, a Filmzene Fantázia koncert show ugyanis minden idők legsikeresebb filmzenéit mutatja be Nic Raine és a Budapest Symphony Orchestra tolmácsolásában.Az idei felhozatalból nagyon nehéz egyetlen dolgot kiemelni, hiszen olyan zenékről van szó, melyeken generációk nőttek fel. Az összekötő gondolat ezúttal a fantázia világa lesz, a concert keretében a DC és a Marvel szuperhősei, a fantasy filmek és sorozatok, illetve a legnépszerűbb science-fiction filmsorozatok küzdenek meg a hallgatókért.

DC vagy Marvel? Marvel vagy DC? Nehéz a választás, ezért a koncerten a hallgatók dönthetik el, melyik képregénybirodalom a jobb. A DC csapatát Superman és Batman képviseli, John Williams epikus indulóját Danny Elfman éjsötét zenéi követik amint a Denevérember a Jokerrel veszi fel a harcot. A Marvel csapatát Amerika kapitány és hazafias indulója kíséri a Hydra elleni küzdelemben.

Harry Potter vagy A gyűrűk ura? Ki melyiken növekedett fel – a csodálatos zenei élmény azonban garantálja a varázslatos szórakozást. John Williams Hedwig témája pár hangjegy segítségével tárja fel a Roxfort Varázslóiskola kapuit és eleveníti fel hét könyv, illetve nyolc film minden izgalmát. A Gyűrűk ura-sorozatból két zene is megkapta a Legjobb eredeti filmzene-kategória Oscar-díját – de vajon ez elég-e ahhoz, hogy a hobbitok Harry Potter fölé kerekedjenek?

A válogatásban természetesen szerepelnie kell a két legnépszerűbb űreposznak is: a Csillagok háborúja az Űrszekerekkel küzd meg. Mivel a Star Wars szinte minden magyar filmzenei koncerten feltűnik, ezúttal valami igazi különlegességet kapnak a rajongók: a "szokásos" főtéma mellett ugyanis mindhárom trilógiábaól hallhatunk tételeket! A Star Trek zenéit talán akkor hallhatta koncerten magyar közönség, amikor Jerry Goldsmith 1999-ben Budapesten tartott koncertet – ki tudja, meddig kell várni a következő alkalomra!?

A három fő blokk körül olyan további fantasy-szereplőkkel és zenéjükkel találkozhatunk, mint Westeros elátkozott trónkövetelői a Trónok harcából, vagy a hyboriai kor legizmosabb hőse, Conan a barbár. És természetesen ezúttal sem maradhat el a meglepetés ráadás.

A Filmzene Fantázia koncert show a Szabad Tér Színház saját előadása, a premierre 2018 augusztus 17-én kerül sor, melyen Nic Raine vezényli a Budapest Symphony Orchestra zenészeit.A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Kiemelt partnereink
KAPCSOLAT
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17
Tel: 06 1 / 3755-922
Fax: 06 1 / 3560-998
E-mail: igazgatosag@szabadter.hu
JEGYIRODA
Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: Hétfőn 12-18 óráig,
keddtől-péntekig 10-18 óráig,
hétvégén zárva.
Cím: 1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3.
Tel.: 06 1 / 301 0147
E-mail: jegyiroda@szabadter.hu
KÖZÉRDEKŰ
Közérdekű adatok
ADATVÉDELEM
Adatvédelmi tájékoztató
IMPRESSZUM

A www.szabadter.hu tulajdonosa a
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
Felelős kiadó: Bán Teodóra
ügyvezető igazgató

Grafika: Zsirke Balázs
Tartalom: Dancsecs Ildikó

Design és fejlesztés:
Művészeti Projekt Kft

Minden jog fenntartva!