Budapesti Nyári Fesztivál

Kerüljék el a vásárlást a Viagogo oldalon! - FONTOS!

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Városmajori Szabadtéri Színpad
Margitszigeti Víztorony
Szent Margit kolostor-romok
Interaktív meseszínpad

The Best FilMusic Songs - szimfonikus filmsláger koncert

2017-s előadás archívum
vasárnap, 09 július 2017 20:00

színlap

The Best
FilMusic Songs

szimfonikus filmsláger koncert

BEMUTATÓ

2017. július 9. (vasárnap) 20.00

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

(2,5 óra, egy szünettel)

Vannak slágerek, amelyekre nemcsak automatikusan dalra fakadunk és felhangosítjuk a rádiót, hanem a legemlékezetesebb filmjelenetek is azonnal eszünkbe jutnak. Ha megszólal a Maniac, a lábszármelegítőben helyben futó Jennifer Bealse jelenik meg szemeink előtt a Flashdance-ből, az I Had the Time of My Life című számra pedig beugrik a „piszkos tánc”, amelyet Patrick Swayze és Jennifer Grey lejtett el a meghökkent publikum előtt. De ugyanúgy lepereg fejünk mozijában az Eye of the Tigerre edző Rocky, vagy a hajóorrban széttárt karral álló Kate Winslet és Leonardo di Caprio Celine Dion híres dalával. A filmek sikereivel együtt ezek a dalok is slágerklasszikusokká váltak, és immár elválaszthatatlanok vizuális párjuktól.

A Margitsziget impozáns szabadtéri színpada júliusban ismét az ország legnagyobb kertmozijává változik egy lenyűgöző koncert erejéig. A Budapesti Nyári Fesztivál évek óta népszerű filmzenekoncert-sorozatának idei állomásán a legnagyobb filmslágerek csendülnek fel rendhagyó, szimfonikus feldolgozásban. A híres filmslágereket, betétdalokat magyar sztárelőadók szólaltatják meg egy izgalmas felállású szimfonikus zenekar kíséretében. A dalok alatt pedig természetesen – az eddigi filmzene koncertekhez hasonlóan – óriás kivetítőn élvezhetjük az adott mozifilmekből összeállított képsorokat.

Vendégművészek:
Keresztes Ildikó
Polyák Lilla
Radics Gigi
Homonnay Zsolt
Serbán Attila
Szabó Ádám

Közreműködnek:
Talamba ütőegyüttes: Grünvald László (Lacek), Szitha Miklós (Miki), V.Nagy Tamás (Kopasz), Zombor Levente (Levi)

Swing á la Django: Nagy Zsolt, dob - Lombos Pál, nagybőgő - Fercsik Viktor, zongora, szaxofon - Kardos Dániel, elektromos gitár

Fugato Orchestra szimfonikus zenekar

Karmester: Grünvald László

Szakmai konzultáns: Hubai Gergely
Zenei producer: Lombos Pál
Dalok szimfonikus átirata: Grünvald László
Producer: Bán Teodóra

A Szabad Tér Színház produkciója.

műsor

I. rész 

Gonna Fly Now (Rocky, 1976)
Eye of the Tiger (Rocky III, 1982)
You're the Best (A karate kölyök, 1984) 

Everything I Do, I Do It For You (Robin Hood, a tolvajok fejedelme, 1991)
I Will Always Love You (Több mint testőr, 1992)
Take My Breath Away (Top Gun, 1986)
My Heart Will Go On (Titanic, 1997)

Johnny B. Goode (Vissza a jövőbe, 1985)
Hit the Road Jack (Ray, 2004)
Listen (Dreamgirls, 2006)
Hot Stuff (Alul semmi, 1997)
Turn On Your Love Light (Blues Brothers 2000, 1998)
I'm So Excited (Szeretők, utazók, 2013) 

SZÜNET 

II. rész 

I Need a Hero (Shrek 2, 2004)
Fame (Hírnév, 1980)
Maniac (Flashdance, 1983)
What a Feeling (Flashdance, 1983)
I Had the Time of My Life (Dirty Dancing – Piszkos tánc, 1987)

 Flash (Flash Gordon, 1980)
Princes of the Universe (Hegylakó, 1986)
Who Wants to Live Forever (Hegylakó, 1986)
The Show Must Go On (Moulin Rouge!, 2001)
We Are the Champions (Lovagregény, 2001)

James Bond válogatás:

James Bond téma (Dr. No, 1962)
Goldfinger (Goldfinger, 1964)
Thunderball (Tűzgolyó, 1965)
Live and Let Die (Élni és halni hagyni, 1973)
A View to A Kill (Halálvágta, 1985)
GoldenEye (Aranyszem, 1995)
Skyfall (Skyfall, 2012)

MEGLEPETÉS RÁADÁS

énekesek

Keresztes Ildikó

A marosvásárhelyi születésű énekesnő, színésznő az elmúlt évtizedek egyik legkedveltebb magyar előadóművészeként ismert. Számos más képzés és iskola mellett a Kolozsvári Balettintézet (1975), majd a budapesti Testnevelési Főiskola (1988) elvégzése után fordult a szórakoztatóipar felé és kezdett bele énekes pályafutásába. A Kormorán együttes 1987-es, Szerelmes énekek című lemezén énekelt először szólóban; első színházi szerepét 1988-ban, az A költő visszatér című rockoperában kapta, majd a következő évtől a Thália Színházban játszott. 1993-ban a társulat leköltözött Sopronba, és attól kezdve a Petőfi Színházban szerepelt. Énekesként dolgozott többek között az East, az Omega együttessel, a Jeff Porcaro Emlékzenekarral és a Janis Joplin Emlékzenekarral. 1999-től kezdve, tizenegy kislemeze mellett máig jelennek meg sorban nagy szólólemezei: Nem tudod elvenni a kedvem (1999), Nekem más kell (2001), Minden, ami szép volt (2008), Csak játszom (2010), A démon, aki bennem van (2011), Most (2016). Mind énekes, mind pedig színésznői karrierje során számtalan díjat és elismerést nyert el elmúlt lassan húsz év során. Többször választották meg az év énekesnőjének és musical-énekesnőjének, a Csak szex és más semmi című filmhez készített slágerével az Év legjobb filmbetétdalának elismerését nyerte el. 2006-tól a Soproni Petőfi Színház örökös tagja, 2008-tól a Turay Ida Színház társulatának művésze, de szinte nincs olyan magyar játszóhely és koncerthelyszín, ahol ne lépett volna már fel. A 2010 nyarának végén induló X-Faktor című tehetségkutató show-műsornak három évadon keresztül az egyetlen női mentora volt; számos tv-műsorban és több filmben szerepelt. Fontos számára a karitatív tevékenység, régóta segíti a különböző segély- és állatvédő szervezeteket, és szívesen fogadja azokat a felkéréseket, amelyekkel közösséget érez.


www.keresztesildiko.hu

Homonnay Zsolt

A karakteres hangú, sármos színész-énekes generációjának egyik legnépszerűbb művésze, aki a musical és operett műfaji kötöttségei ellenére is a lehető legszélesebb szerepkörökben mutatja meg színészi képességeit.
A kaposvári születésű művész pályafutása a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban indult, ahol stúdiósként kezdte el tanulni a színészmesterséget. 1993-ban Szinetár Miklós vette fel operett-musical osztályába. Diploma után számos vidéki és budapesti színház zenés produkciójában kapott kiemelt szerepeket. 2000-ben a szakmai zsűri neki ítélte az Év Bonvivánja díjat, és még ugyanebben az évben meghívást kapott Berlinbe, ahol a Notre Dame-i toronyőr világpremierjén a komoly kihívásnak számító Quasimodo, illetve a szerelmes Phoebus szerepét alakította. Hazatérése óta állandó szereplője a Budapesti Operettszínház legnépszerűbb produkcióinak és számos vidéki színházban is szerepel. 2011/2012-es évadban ő nyerte el az Év musical színésze címet. Énekesi pályája 2005-ben az Adagio együttes alapításával indult. A széles rajongótábornak örvendő formáció három albuma platina- egy pedig aranylemez lett. Polyák Lillával közösen két albumot adtak ki. Zsolt zenei érzékenységét a dalszövegírásban és fordításban is hasznosítja. Több magyar slágert jegyez szövegíróként, valamint számos népszerű külföldi dal szövegének fordítója.

http://www.homonnayzsolt.hu/


Polyák Lilla

A közkedvelt színész-énekesnőt sokoldalúsága és mindig gyönyörű megjelenése mellett telt és bársonyos hangja tette népszerűvé. A Madách Színház és a Budapesti Operettszínház ünnepelt művésze számos szerepben bizonyította már tehetségét, de a színpad mellett popénekesnőként is egyre magasabbra tör. Bár a Színház- és Filmművészeti Főiskolán prózai osztályban végzett, pályája mégis a zenés műfajok irányába vitte. Már a főiskolai gyakorlaton főszerepet bíztak rá, Dorothyt alakította a Vígszínházban, az Óz, a csodák csodája c. musicalben. Diplomája megszerzése után több szerepet is kapott külföldi színpadokon, majd hazatérése után kitörölhetetlenül beírta nevét a magyar musicaléletbe is. Olyan világhírű darabokban játszott és játszik, mint a Rómeó és Júlia, a Szépség és a Szörnyeteg, a Jézus Krisztus Szupersztár, a Rebecca vagy a musicalirodalom egyik legfajsúlyosabb női szerepe, az Anna Karenina. A Madách Színház szuperprodukciójában pedig a címszerepet, Mary Poppinst alakítja. Szintén a címszerepet alakította a Marie Antoinette magyarországi bemutatóján az Operettszínházban. Még ebben az évben, Houdini- a varázslatos musical bemutatásakor a híres bűvész feleségét, Besst alakította. A musicalek mellett nagy hangsúlyt fektet popzenei karrierjére is. Számos musical CD-én közreműködik. Homonnay Zsolttal eddig két albumuk jelent meg, Ketten (2009), és Két Szív (2010) címmel. Első önálló albuma 2014 őszén jelt meg, Most és Mindörökké címmel.

http://www.polyaklilla.hu/


Serbán Attila

Az Ungvári Művészeti Főiskola táncpedagógus-koreográfus szakán diplomázott művész színházi pályafutása táncosként kezdődött a Debreceni Csokonai Színházban, majd a Rock és Musical Színház német és osztrák turné előadásain működött közre. Első nagyobb színészi szerepét Debrecenben kapta a Hairben, majd sorra jöttek a nagyobb alakítások olyan világklasszis musicalekben mint a Jézus Krisztus Szupersztár, West Side Story vagy a La Mancha lovagja. Külföldi munkái közül kiemelkedő a Theater an der Wien Elisabeth előadásában játszott Rudolf szerepe, illetve a Bergeni Operafesztivál Sakk című előadásában nyújtott alakítása. 2005 óta oszlopos tagja a Madách Színház csapatának, szerepet kapott többek között a Macskák, a Producerek, a József és a színes szélesvásznú álomkabát, Mary Poppins, illetve a Spamelot című darabokban. Számos koncertet, CD-anyagot és televíziós produkciót jegyez, saját lemeze 2009-ben került a boltokba Premier – Musical Tour címen. A közelmúlt egyik legfoglalkoztatottabb előadóművésze és legkedveltebb férfi musical-színésze.


Radics Gigi

Radics Gigi 2012-ben, mindössze 15 évesen nyerte meg Magyarország egyik tehetségkutatóját. Az ifjú énekesnő egy csapásra a legnépszerűbb magyar női előadók közé került. Az elkövetkező évek díjairól, valamint arany és platinalemezeiről szóltak. 2012 nyarán Los Angelesben vették fel első stúdióalbumának, a Vadonatúj Érzésnek több dalát is, és többek között itt forgatták az albumvezető szerzemény videoklipjét, a Daydreamet. A Vadonatúj érzés/Daydream tíz hétig vezette az összesített rádiós játszási listát, amely a magyar rádiózás történetében egyedülálló sikerré vált. Még 18 éves kora előtt számos rangos magyar zenei díjra jelölték, illetve többször el is nyerte az adott kategória díját. Ezzel együtt számos nemzetközi koncert és meghívás következett. 2012-ben fellépett többek között a Montreux-i Jazz Fesztiválon Quincy Jones meghívására, 2013-ban pedig az olasz Auditorium di Milano hangversenytermében szimfonikusok kíséretében. 2015-ben a Bécsi Állami Operaházban Friedemann Riehle vezényletével a milánóit megismételve ismét rocklegendák újragondolt dalait énekelte három prágai énekesnő társaságában. Volt meghívott előadó Genfben a Világgazdasági Fórumon, illetve a New York-i Carnegie Hall-ban is osztatlan siker koronázta Voices of Change előadását. Szintén 2015-ben az István a király rockoperában osztották rá Réka szerepét. Mindeközben 2014-ben megjelent második szólóalbuma Barna lány címmel, mely rögtön dupla platinalemez lett. 2015 és 2016 első negyedévét Los Angelesben töltötte, melynek köszönhetően az amerikai közönség is megtapasztalhatta Gigi egyedi hangszínét. Büszkesége, hogy 2015-ben magának Stevie Wondernek énekelhetett, aki szakmai elismerését és gratulációját a fellépést követően személyesen is átadta az énekesnőnek. 2016 novemberében ismét egy lírai dallal debütált a magyar közönség előtt, melynek címe Végtelen hajó.

http://www.gigiradics.com/


Szabó Ádám

A huszonnégy éves harmonikaművész és énekes előadó több országos és nemzetközi zenei versenyen való szereplés és számos díj megszerzése után, tizennyolc évesen jelentkezett első ízben a Csillag születik tehetségkutató műsorba, ahol egészen a döntőig jutott. A Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után a Zeneművészeti Egyetemen folytatta hangszeres tanulmányait. Az ekkor már országszerte ismert zenész népszerűsége csak növekedett az X-Faktorban nyújtott szerepléseivel. Énekesként idén harmadik alkalommal került be dalával az Eurovíziós Dalfesztivál dalválasztó showműsorába. A megmérettetések mellett mára országszerte lép fel énekesként és harmonikaművészként egyaránt, tangoharmonikájával továbbá több színházi előadásban is közreműködik zenészként.

galéria

Fotó: Gálos Mihály Samu Sztárénekesek: Keresztes Ildikó, Radics Gigi, Szabó Ádám, Homonnay Zsolt, Polyák Lilla, Serbán Attila

videó

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Kiemelt partnereink
KAPCSOLAT
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17
Tel: 06 1 / 3755-922
Fax: 06 1 / 3560-998
E-mail: igazgatosag@szabadter.hu
JEGYIRODA
Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: Hétfőn 12-18 óráig,
keddtől-péntekig 10-18 óráig,
hétvégén zárva.
Cím: 1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3.
Tel.: 06 1 / 301 0147
E-mail: jegyiroda@szabadter.hu
KÖZÉRDEKŰ
Közérdekű adatok
ADATVÉDELEM
Adatvédelmi tájékoztató
IMPRESSZUM

A www.szabadter.hu tulajdonosa a
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
Felelős kiadó: Bán Teodóra
ügyvezető igazgató

Grafika: Zsirke Balázs
Tartalom: Dancsecs Ildikó

Design és fejlesztés:
Művészeti Projekt Kft

Minden jog fenntartva!