Budapesti Nyári Fesztivál

Kerüljék el a vásárlást a Viagogo oldalon! - FONTOS!

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Városmajori Szabadtéri Színpad
Margitszigeti Víztorony
Szent Margit kolostor-romok
Interaktív meseszínpad

Mezítláb a réten - születésnapi koncert és nyitóesemény

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2018. június 09. szombat, 18:00

színlap

Mezítláb a réten

születésnapi koncert és nyitóesemény

Sztárvendég: Alexander Rybak

2018. június 9. (szombat) 18.00

Margitszigeti Nagyrét

A PROGRAM INGYENES

1-99 éves korig ajánlott

Ünnepeljük közösen ingyenes nagykoncerttel, keringő világrekord-felállítással és a nyár fényeivel a Margitszigeti Szabadtéri Színpad fennállásának 80. születésnapját!

1938-ban, éppen 80 éve nyitotta meg kapuit a Budapesti Nyári Fesztivál központi helyszíne, a nagy múltú Margitszigeti Nagyszínpad. Ennek alkalmából nemcsak a színpadon készülünk kivételesen színes programsorozattal, hanem annak közvetlen környezetében is ingyenes közösségi eseményekkel köszöntjük a jubiláló színpadot, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a minőségi kulturális kikapcsolódás élményét.

Az ünnepi évad nyitóünnepsége kiköltözik a budapestiek egyik legkedveltebb szabadidős helyszínére, a Margitszigeti Nagyrétre, hogy a Magyar Állami Operaház Zenekara és az Eurovíziós Dalverseny-győztes hegedűvirtuóz-énekes, a mindig fergeteges hangulatot keltő Alexander Rybak ingyenes nyitókoncertjén gyerekekkel, fiatalokkal és idősebbekkel egyaránt együtt ünnepelhessük meg ezt a szép évfordulót. A kivételes kisugárzású zenész 2016-ban sztárvendégként közreműködött a Margitszigeti Szabadtéri Színpad első Virtuózok Örömünnep-koncertjén, és most visszatér, hogy a színház születésnapja alkalmából ismét megajándékozza a budapesti közönséget egyedi játékával.

Állítsuk fel együtt a közös keringőzés világrekordját! A legnépszerűbb tánczenékből és közkedvelt zeneművekből összeállított műsor keretein belül kísérletet teszünk az egyszerre legtöbben keringőzők világrekordjának felállítására is, az este végén pedig a résztvevőkkel együtt engedjük útjára a nyár fényeit, hogy bearanyozzák a budapesti nyári éjszakát.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az elsőként regisztrálók között értékes nyereményeket sorsolunk ki!

Közreműködik: a Magyar Állami Operaház Zenekara
Sztárvendég: Alexander Rybak, hegedűvirtuóz
Karmester: Héja Domonkos

Alexander Rybak

Alexander Rybak

Alexander Rybak fehérorosz származású norvég hegedűművész, énekes és zeneszerző. 1986. május 13-án született Minszkben. A zene iránti érdeklődése ötéves korában kezdődött, amikor a családjával Norvégiába költöztek. Szülei zenetanárok, akiknek természetes volt, hogy fiukat zongorázni és hegedülni tanítják. A két hangszer közül Rybak végül a hegedűt választotta.
2005-ben indult a norvégiai Idol című tehetségkutató versenyen, ahol kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Egy évvel később, húszéves korában jelentkezett egy másik, a Kjempesjansen elnevezésű tehetségkutató versenyre, amelyet a jazzes hangzású Foolin (A szerelem bolondja) című számával megnyert, és belopta magát a norvégok szívébe.
Rengeteget utazott, a világ számos pontján fellépett, hegedült kisebb és nagyobb klubokban, koncerttermekben. Egy ilyen utazás során írta meg a Fairytale (Tündérmese) című számát, mellyel 2009-ben megnyerte az 54. Eurovíziós Dalfesztivált Moszkvában.

Az Eurovíziót követően koncertturnékra hívták meg Norvégiába, Svédországba, Ukrajnába, Oroszországba, Fehéroroszországba, Lengyelországba és az USA-ba. 2009 decemberében az a megtiszteltetés érte, hogy felléphetett a Nobel-békedíj koncerten Oslóban, melynek közvetítését több millióan nézték világszerte.
2010-ben két országban is elnyerte a legmagasabb zenei kitüntetést: Norvégiában a Spellemann of the year 2009, Moszkvában a Best breakthrough of 2009 elnevezésű díjakkal jutalmazták művészetét. 2013-ban Fehéroroszországban Az év emberévé választották.

A 2009-es Fairytales (Tündérmesék) album után 2015-ben jelent meg második lemeze, a No Boundaries (Kötöttségek nélkül), majd egy évre rá a harmadik, Visa Vid Videns Änger (Ballada a mezőről) címmel. 2012 év végén a Christmas Tales (Karácsonyi mesék) karácsonyi lemezzel tört be a piacra.
2013-ban harminchat országban adott koncertet. Ugyanebben az évben felkérték zeneszerzőnek az Eurovíziós Dalfesztivál norvég fordulójára, ahol az I´m with you című számmal versenyző Annsofi a negyedik helyen végzett.
Jelenleg gyerekmusicaleket ír, színházban és tévéműsorokban szerepel, és rendszeresen koncertezik Görögországban, Szerbiában, Kanadában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Észtországban, Litvániában, Romániában, Norvégiában, Svédországban, Oroszországban és Törökországban.

„Az Eurovíziós Dalfesztivál és a YouTube nagy segítségemre voltak, hogy megmutathassam a tehetségem. Szükségem van az emberek szeretetére és támogatására. A tehetség nagyon fontos érték számomra, ezért ahol csak tehetem, én is segítek a fiataloknak. A fejlődésben meghatározó a motiváció és az inspiráló szakmai közeg, ezért szívesen játszom együtt fiatal tehetségekkel, szerte a világon.
” (Alexander Rybak)

Honlap: www.alexanderrybak.com

videó

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.

Kiemelt partnereink
KAPCSOLAT
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

1122 Budapest, Városmajor hrsz: 6835/17
Tel: 06 1 / 3755-922
Fax: 06 1 / 3560-998
E-mail: igazgatosag@szabadter.hu
JEGYIRODA
Szabad Tér Jegyiroda

Nyitva tartás: Hétfőn 12-18 óráig,
keddtől-péntekig 10-18 óráig,
hétvégén zárva.
Cím: 1052 Budapest, Bárczy István u. 1-3.
Tel.: 06 1 / 301 0147
E-mail: jegyiroda@szabadter.hu
KÖZÉRDEKŰ
Közérdekű adatok
ADATVÉDELEM
Adatvédelmi tájékoztató
IMPRESSZUM

A www.szabadter.hu tulajdonosa a
Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
Felelős kiadó: Bán Teodóra
ügyvezető igazgató

Grafika: Zsirke Balázs
Tartalom: Dancsecs Ildikó

Design és fejlesztés:
Művészeti Projekt Kft

Minden jog fenntartva!